Sana-arkun nimeä kantava sanaleikkipuistoni on löytänyt jo runsain mitoin sanaleikkijöitä.

Suomen kieli on metkaa, sillä jos kirjoitan edellä olevat sanat hieman toiseen järjestykseen, lauseen sisällöllinen merkitys muuttuu aivan päinvastaiseksi. Kokeillaanpa ja katsotaan, kuka löysi mitä tai ketä :-)

Jo runsain mitoin sanaleikkijöitä on löytänyt Sana-arkun nimeä kantavan sanaleikkipuistoni.

Jälkimmäinen lause on sisällöltään yksiselitteisemmin sellainen kuin tarkoitin verrattuna ensimmäiseen, mutta senkin voi ymmärtää myös jälkimmäisen tavoin, etenkin kun tähän asti luettuaan tietää, mitä lauseella tarkoitin sanoa. Edelleen: suomen kieli on metkaa, eikö vain :-)

Tätä huteraa aasinsiltaa köpöteltyäni johdattelen sinut itse asiaan. Sana-arkussa siis vierailee päivittäin jo useita sinne vakioasiakkaiksi tulleita vieraita. Mitä ilmeisimmin sen Drive-sivustoa helpompi käyttöliittymä on avannut sanaleikkipuiston portit sellaisillekin, jotka ovat kokeneet Driveen kirjautumisen työläänä. Onhan se sitä, etenkin kun vertaa mobiilikäyttöä, ja tietokoneellakin Sana-arkku näyttäytyy varsin yksinkertaisena ja mukavana. Suuri kiitos Sana-arkkua työstäville ystävilleni koodaustaitojensa ja muun osaamisensa luovuttamisesta käyttöömme.

Sanaleikkipuiston alakertaan on vastikään avattu uusi liike, Brio. Siellä vierailevien tulee keksiä sanoja, joiden alussa on BR-kirjainyhdistelmä. Epäilenpä, että tässä on hieman haastetta verrattuna vaikkapa Xeroxiin, jossa riittää, että sanan ensimmäinen ja viimeinen kirjain ovat samoja.

Suosikkejani edelleen ovat ABC ja Kirppis. ABC:hän tarkoittaa sitä, että leikkijän tulee kirjoittaa jokin lyhyt - tai pitkä - juttu, jossa kaikki sanat alkavat tietyllä, itse valitulla kirjaimella. Juttu voi olla lauseen mittainen mutta voi se olla vaikka jokin virkekin, jos sellaisen onnistuu kehittelemään.

Kirppishän on paikka, jossa on kaikenlaista tavaraa myytävänä. Siellä vierailevan tehtävänä on valita jokin haluamansa tuote, mikä tahansa, ja esitellä se. Esittelyssä hän saa käyttää vain sanoja, jotka alkavat valitsemansa tuotteen sisältämillä kirjaimilla ja juuri siinä järjestyksessä kuin ne tuotteessakin ovat. Mukava esimerkki on vaikkapa tämä: "Laatikko: Lukollinen , aivan antiikkia.Tämäpä ihan kätevä kirstu otoksille.". Kuvaavaa ja melkein runollista, eikö vain...

Tätä kirjoittaessani on puoliyö juuri ohitettu ja sanaleikkipuisto sulkeutunut. Sieltä on suotavaa poistua viimeistään keskiyöllä, sillä yö on nukkumisaikaa niille joille se ei ole valveillaoloaikaa. Kuten Driven sivut, myös sanaleikkipuisto on tarkoitus pitää suljettuna keskiyöltä aamuseitsemään. Muina aikoina puisto on vapaasti vierailijoiden käytössä, joten minäkin hiivin tästä vuoteeseen ja pistän silmät kiinni. Hyvää yötä!