Ranualla pidetyllä sanaleikkikurssilla jaettiin ja täytettiin erilaisia sanaristikoita. Kokoelmassa oli vaihtoehtoja perinteisestä kuva-/sanavihjeristikosta sanasokkeloihin tai mitä ne nyt nimeltään ovatkaan. Edellisessä artikkelissa taisin jo luvata, että ainakin joitakin ristikoita on mahdollista pyytää sähköpostitse Lenalta itselleen.

Tässä on näyte yhdestä kuvaristikosta. Sen ainoa kuva näkyy näytteessä ja muut vihjeet ovat sanallisia. Niiden tyyli on jokseenkin kuvan mukainen eli saattavat vaatia hieman miettimistä. Tasoltaan ristikko lienee keskivaikea, tiedä häntä.

Ristikkon%C3%A4yte%201.jpg

Mikäli kuvan ristikko kiinnostaa, lähetä pyyntö minulle eli Lenalle joko sähköpostitse (sanaleikit(at)gmail.com - vaihda (at) @-merkiksi) tai kirjoita toiveesi tämän viestin kommentiksi (ristikko lähtee sitä kirjoittaessasi antamaasi sähköpostiosoitteeseen). Ristikko lähetetään pdf-muotoisena, joten saat sen auki tavanomaisilla pdf-tiedostoja lukevilla ohjelmilla ja voit sitten tulostaa sen täytettäväksesi.

Muitakin ilmaisia ristikoita on luvassa. Saattaa olla, että jossain vaiheessa julkaisen myös joitain maksullisia vaihtoehtoja, mutta mennään nyt aluksi näin päin eteenpäin.

Lähettäessäsi minulle sähköpostia voit miettiä, pyydätkö samalla kertaa "pääsylippua" eli linkkiä Drivessa oleville sanaleikkisivulleni. Kerro muutamalla sanalla itsestäsi eli perustele, miksi haluaisit kanssamme leikkimään sanoilla.

"Houkuttimeksi" kerron, että Driveen perustason eli Basicin sivuille tulee lisää tehtäviä (vaikkapa esim. värisanaketju, tietyllä kirjaimella alkava etunimiketju, sisäsanaketju, takaperinketju, sanatikkaat jne.). Valikoima vaihtuu vaihtelevasti: joku ketju saattaa olla mukana useita viikkoja mutta joku ehkäpä vain yhden illan vuorollaan :-).