Elokuun lopussa pidettävän sanaleikkikurssin ohjelma on pääosin valmis esiteltäväksi. Luonnollisesti siihen saattaa tulla pieniä korjauksia, mutta oletettavasti ei mitään kovin merkittävää. Sää ja mää eli vesisateet ja opettajamuutokset voivat johtaa joihinkin muutoksiin, mutta emmeköhän me niidenkin kanssa tule toimeen.

Kurssilaisten vastaanotto alkaa perjantaina 28.8. klo 17.00. Tuolloin avautuvat sekä majoitusvastaanotto että ruokala, ja ne ovat avoinna klo 18.30:een saakka, jolloin ohjelmassa on viikonlopun kurssien yhteiset avaustilaisuus ja alkuhartaus.

Oma ohjelmamme alkaa klo 19.35 ja jatkuu klo 22.30:een saakka. Tuona aikana tutustumme kurssiin ja toisiimme, jatkaen keskustelua makkarapitoisen iltapalan muodossa.

Lauantaina varsinainen ohjelma alkaa aamupalan (klo 8.00-8.30) jälkeen aamuhartaudella klo 8.45.  Sen jälkeen tutustutaan Google Drivessa oleviin sanaleikkisivuihini aina lounaaseen saakka. Lounaan jälkeen pidetään pieni tauko (sanaleikkeilyä varten), ja sitten harjoitetaan liikuntaa puolentoista tunnin verran etsien aarretta sanaleikkien avulla. Sään salliessa olemme ulkona, muussa tapauksessa sisätiloissa.

Aarteen löydyttyä (tai sitten ei) on vuorossa kahvitauko jonka jälkeen ratkotaan sanaleikillisiä ristikoita. Ennen päivällistä pidetään taas leikkitauko (siis oikea tauko, jonka aikana saa leikkiä sanaleikkejä). Päivällisen jälkeen  on vuorossa lyhyitä ja tosi nopeita sanaleikkitehtäviä.

Iltasella on vuorossa kurssien yhteinen illanvietto, sisältäen mm. arvontaa, kurssilaisten esittämää ohjelmaa ja iltahartaus (ai niin, muistakaa tuoda mukananne jotain pientä arvontaa; tuotto käytetään kurssisihteerin tietokoneen hankintakuluihin).

Iltapalan jälkeen on mahdollisuus saunoa, joten varatkaapa saunavarusteet mukaanne kun tulette kurssille.

Sunnuntain ohjelma alkaa lauantain tapaan klo 8.45 aamuhartaudella (sitä ennen on aamupalan aika klo 8.00-8.30). Aamuhartauden jälkeen ohjelmassa on raamattutunti, jonka aiheena on "Alussa oli sana". Jatkona seuraa keskustelua samasta aiheesta, aina lounaaseen saakka.

Lounaan jälkeen keskustellaan alustuksen pohjalta aiheesta "Sopivat sanat: miten käytän sanoja rakentavasti?". Keskustelutuokion jälkeen onkin jo kurssimme oman loppukeskustelun aika, aiheina mm. kurssipalaute ja evästyksiä seuraavaa kurssia suunnitteleville ystävilleni.

Päätöskahvien jälkeen kokoontuvat kaikki viikonlopun kurssilaiset vielä yhteiseen loppukeskusteluun ja loppuhartauteen. Kotimatkalle pääsee (eli joutuu) lähtemään noin klo 15.15 tai vähän sen jälkeen.

***********

Kurssille on viimeisimmän tiedon mukaan tulossa jo kymmenkunta henkilöä, joten osallistujatavoite on hyvää vauhtia täyttymässä. Suosittelenkin pitämään kiirettä ilmoittautumisen kanssa. Tosin olen opiston kanssa sopinut jo alustavasti, että mikäli kurssillemme on tulijoita arvioitua enemmän, voimme nostaa paikkamäärää ainakin jonkin verran.

Jos siis kurssi on täynnä kun yrität ilmoittautua, älä lannistu vaan ota yhteyttä minuun: [email protected]. Voit myös soittaa opiston lyhytkurssien numeroon 040 760 9565 tai varsinaiseen opiston numeroon 0400 834 017.