Maailmanhistorian toinen sanaleikkikurssi on nyt jo kaukana takanapäin, se kun vietettiin viime ystävänpäiväviikonloppuna. Kurssia markkinoitaessa annettujen tietojen mukaisesti se oli Reisjärven kr. kansanopistolla, jossa kurssilaiset viettivät antoisan viikonlopun perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivälle saakka.

Kurssilla oli yhteensä yksitoista henkilöä, vetäjät mukaan lukien, mikä oli suurin piirtein ennakko-odotusten mukainen määrä. Kurssia suunniteltaessa jo ajateltiin, että määrä tuskin nousee juurikaan toiselle kymmenelle, joten arvio oli aika oikeaanosunut.

Kurssiohjelmasta pyrittiin rakentamaan jossain määrin erilainen kuin mikä se oli ensimmäisellä kurssilla. Lauantaisesta liikuntatuokiosta kävi rastirata, joka edellisestä poiketen toteutettiin sisätiloissa. Ulko-olot olisivat hankineen olleet turhankin haastavat tällä kertaa.

Ohjelmassa pyrittiin edellistä keskustelevampaan sisältöön, missä ilmeisesti onnistuttiinkin varsin hyvin. Osa tehtävistä oli yksilö- ja osa joko yksilö- tai ryhmätehtäviä, ja keskusteluja käytiin osin sekä tehtävien että ratkaisujen aikana. Paperia tarvittiin useissa kohden, ja eräässä tehtävässä sitä sai leikellä ja vaikka repiä, tarkoitus kun oli rakentaa ystävä-teemainen kollaasi vanhoja lehtiä apuna käyttäen. Tuloksena oli neljä mainiota kuvausta ystävästä ja ystävyydestä.

Kurssilla julkaistiin uusi sanaleikkipuisto, Sana-arkku. Siellä leikittiin iltaisin ja muina vapaa-aikoina, varsinaisen kurssiohjelman ulkopuolella. Kurssin päätyttyä Sana-arkku tyhjennettiin ja avattiin kaiken kansan käytettäväksi uusine tehtävineen. Kirjoitan sana-arkusta hieman myöhemmin erillisen postauksen, jossa kerron siitä aika lailla enemmän. Sana-arkun löytää osoitteesta sana.arkku.net, ja sitä voi käyttää myös älykällä eli älykännykällä.

Seuraavaa sanaleikkikurssia on jo alettu valmistella. Sen sisältöä koskevia ideoita voi lähettää minulle sähköpostitse ([email protected]) tai vaikkapa näitä blogitekstejä kommentoimalla. Tavoitteena on tehdä siitäkin erilainen kuin edelliset, mutta mihin suuntaan se muuttuu, jää nähtäväksi.