Vajaa kuukausi sitten avaamani uusi sanaleikkipuisto, Sana-arkku, on kokenut ensimmäisen suuren muutoksen sitten perustamisensa. Perinteisistä puistoista poiketen Sana-arkku muistuttaa ehkä enemmän basaaria tai suurta kauppakeskusta, sillä se sisältää lukuisan joukon erilaisia sanaleikkeilijöille tarkoitettuja liikkeitä, joilla on hyvinkin arkisia ja tuttuja nimiä. Löydettyään sopivan liikkeen voi sanailija tutkia sen sisältöä ja jatkaa jo aloitettua ketjua omalla panoksellaan.

Sanailija voi vaellella liikkeestä toiseen, lisäillen sanoja kunkin liikkeen ketjuun kerrallaan mutta voipa hän jäädä pidemmäksikin aikaa johonkin liikkeeseen, sillä sopivaan aikaan päivästä leikkipuistossa voi olla hyvinkin monta leikkijää. Silloin ketjuihin tulee nopeastikin uusia lenkkejä, ja saattaapa joissakin tapauksissa syntyä leikkimielistä kilpailua siitä, kuka ehtiikään nopeimmin lisätä ketjuun sitä sääntöjen mukaisesti jatkavan seuraavan sanan.

Leikkipuisto käsitti aluksi vain ensimmäisen kerroksen, ja siinäkin oli ensi alkuun puolenkymmentä liikettä: ABC, Prisma, K-market, Ärrä ja Kirppis. Taukopaikkana toimiva Teetupa tarjosi mahdollisuuden keskustella toisten kävijöiden kanssa.

Kävijöiden määrän kasvaessa ja innokkuuden lisääntyessä leikkupuistotoimintaa on nyt laajennettu reippaasti, avaamalla toinen kerros. Ensimmäistä kerrosta remontoitiin samalla kertaa, ja alakertaan tulivatkin uudet K-rauta ja Snellman. Prisma sen sijaan siirrettiin uuteen kakkoskerrokseen.

Toisessa kerroksessa on tällä hetkellä viisi liikettä (Prisman lisäksi neljä kokonaan uutta), ja laajennusten myötä Sana-arkku käsittääkin nyt 11 liikettä sekä edelleen alakerrassa olevan Teetuvan.

Kulku toiseen kerrokseen edellyttää, että sanaleikkijä on jo jossain määrin tottunut liikkumaan sanaleikkipuiston käytävillä ja että hänet tunnetaan alakerran liikkeissä jo jossain määrin. Näin siksi, että toisen kerroksen liikkeet ovat erikoisliikkeitä, jotka toivovat asiakkaikseen erityisen tarmokasta väkeä. Näiden kakkoskerroksen liikkeiden toivomuksesta onkin päädytty kutsumenettelyyn, jonka mukaisesti alakerrassa ahkerasti vieraileville asiakkaille esitetään erityinen kutsu saapua ostoksille yläkertaan.

Älä siis kummeksu, jos et ensi vierailuillasi näe edes vilaustakaan kakkoskerrokseen johtavista portaista tai siellä olevista liikkeistä. Vieraile ahkerasti alakerran liikkeissä niin jonain päivänä huomaat, että sinulle on yllättäen avautunut pääsy toiseen kerrokseen. Sitä odotellessasi nauti alakerran tarjonnasta, vieraillen myös silloin tällöin Teetuvassa katsomassa, onko siellä kenties joku samaan aikaan sisällä oleva tuttusi jo sinua odottelemassa. Jollei ole, voit jättää hänelle viestin odottamaan hetkeksi (kaikki viestit poistetaan aina seuraavana yönä klo 03.00).