Ristikoiden ystäville on valmistunut sanasokkelo, jossa on löydettävänä viisikymmentä Raamatusta (vuoden 1992 painos) etsittävää ihmisen nimeä. Löytämistä vaikeuttanee hieman se, että joissakin haettavaksi annetuissa jakeissa on useita nimiä; niistä on osattava valita oikea (tai sitten etsittävä niitä kaikkia ja katsottava mikä löytyy).

Screen%20Shot%2011-06-15%20at%2008.30%20

Kuva 1. Raamatun jakeita, joista on löydettävissä nimet jota etsitään sanasokkelosta.

Screen%20Shot%2011-06-15%20at%2008.29%20

Kuva 2. Sanasokkelon vasen alakulma. Kirjaimia piisaa, niitä on 561 (osa samoja :-} )

Sanasokkelon koko on 17 + 33 ruutua, ja se on täytettävissä myös A4-koossa (pystysuorana tulosteena). Jos haluat sen täytettäväksesi, lähetä minulle sähköpostia niin lähetän sen sinulle pdf-muotoisena tiedostona.

Kun (tai ehkä "jos") saat sokkelon tehtyä, saat nimesi tähän blogiin (viisi ensimmäiseksi ehtinyttä ja julkaisuluvan antanutta mainitaan mutta heitäkään ei muutoin palkita :-} ). Lähetä minulle viesti joka sisältää listauksen löytämiesi nimien alku- ja loppukohtien koordinaateista; luettele ne alekkain samassa järjestyksessä kuin etsittävät nimet ovat listassa (1-50), esim. 1=A1-A6, 2=G5-K9 jne. Voit kirjoittaa koordinaatit joko suoraan viestiisi tai etsintälistaan jonka skannaat viestisi liitteeksi. Voit toki liittää viestiisi myös jollain muulla tavalla tekemäsi koordinaattiluettelon.

****

Talvi tekee tuloaan, joulu lähestyy ja niin lähestyy myös helmikuussa Reisjärvellä pidettävä - järjestyksessään toinen -  sanaleikkikurssi. Jos olet jo hankkinut ensi vuoden kalenterin, merkitse siihen, että olet 12.-14.2.2016 Reisjärven kr. kansanopistolla sanaleikkeilemässä...

Kurssille voi jo ilmoittautua. Se käy kätevästi osoitteessa www.lyhytkurssille.fi. Klikkaa Reisjärven kuvaketta, valitse "2. sanaleikkikurssi suomen kielellä leikkiville" ja toimi sivuston antamien ohjeiden mukaisesti.

Ranualla meitä oli elokuussa koolla mukavankokoinen joukko. Kokoontukaamme vähintään yhtä runsaslukuisena Reiskalle kylästelemään ja sanastelemaan.