Sanaleikki-Drivessa tapahtuu, sekä Basic- että Pro-osiossa. Sitten viimekertoman on muutoksia ollut vähintään kohtalaisesti kummassakin, joten kannattaa tämän tästä kirjautua ja katsoa, missä nyt mennään. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia tai olet unohtanut miten sisälle kirjaudutaan, laita minulle sähköpostia niin saat tunnukset paluupostissa.

Basicissa on nyt viisi tehtävää: Kolmitavuketju, Monisanaketju, Palindromiketju, Takaperinketju ja Sanatikapuut. Kolmitavuketjun nimikin jo kertoo, mistä ketjussa on kysymys, mutta muut kaivannevat selitystä.

Monisanaketjussa kerätään sanoja, joilla on vähintään kaksi eri merkitystä. Lisäarvoa sanalle saa, jos sana on hauska tai muuten erikoinen ja jos sanalle löytää yllättäviä käyttökohteita.

Palindromiketjussa etsitään sanoja, jotka ovat palindromeja eli ne luetaan samalla tavalla sekä etu- että takaperin. Sanat voivat olla yhdyssanoja ja ne voidaan kirjoittaa väliviivalla, mutta erilleen kirjoitettavat sanat eivät tähän ketjuun kelpaa.

Takaperinketjun sanat tarkoittavat vasemmalta oikealle luettuina yhtä ja oikealta vasemmalle toista. Muita - ja miksei itseäkin - hauskuttamaan sanaparin jatkoksi voi liittää yhdistelmää kuvaavan selityksen. Esimerkkejä löytyy ketjusta.

Sanatikapuut on erikoinen tapa ketjuttaa sanoja toisiinsa. Perusajatus on lähteä yhdestä sanasta kirjainta kerrallaan muuttamalla ja päätyä toiseen sanaan; sekä alku- että loppusanat on annettu valmiiksi. Erikoista ketjussa on, että sitä jatketaan keskeltä eli sanan voi lisätä alkupään loppuun tai loppupään alkuun, tavoitteena että viimeinen sana tulee sitten keskimmäiseksi ja yhdistää molemmat ketjut. Idea selviää ketjusta, ja ohjeitakin voi lukea tarpeen mukaan.

PROssa suurin muutos on etu- ja sukunimiketjujen yhdistäminen rinnakkain kulkevaksi ketjupariksi (Henkilöketju). Näin menetellen sain yhdistettyä kaksi välilehteä yhdeksi, jolloin voin lisätä yhden tehtävän lisää ilman että välilehtien määrä kasvaa. Tämä on merkityksellistä niille,  jotka avaavat useita välilehtiä näytölle yhdellä kertaa.

PROssa on tällä hetkellä 11 tehtävää. Joukossa on mm. tavuketjuja ja nimiketjuja, mutta mukana on myös klassiset Maa-kohdeketju ja Tarinaketju (alkukirjaintarina). Muu kohdeketju on ollut jonkin aikaa tauolla, palaten käyttöön joskus tuonnempana. Fiktiosanaketjussa on lukuisa joukko varsin hauskoja - ja jopa ilmeisen tuntemattomiakin - sanoja vielä hauskemmin selitettyinä. Ehkäpä joku niistä päätyy joskus oikeaankin kielenkäyttöön. Vastapainona Faktasanaketju sisältää vain sellaisia sanoja, jotka ovat jo käytössä, vaikkakin käyttäjäkunta saattaa joillakin sanoilla olla varsin suppea, etenkin tieteenaloihin liittyvien sanojen osalta.

Kuten alussa kehotin, käykää tutustumassa aika ajoin te, joilla tunnukset jo on. Te, joilla niitä ei vielä ole, ottakaa minuun yhteyttä niin lähetän ne tulemaan.

Sanailun iloa kaikille!